СЛАВА ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА “ОПАНЧИЋИ” ИЗ ЊУЈОРКА

СЛАВА ФОЛКЛОРНОГ АНСАМБЛА “ОПАНЧИЋИ” ИЗ ЊУЈОРКА

Фолклорни ансамбл „ Опанчићи“ прославио је своју крсну славу Светог великомученика Георгија у суботу, 7. маја 2022. године у просторијама Српског клуба у Риџвуду.

Славске дарове је благословио старешина Саборне Цркве Светог Саве – протонамесник Милан Драговић уз саслужење протојереја-ставрофора Живојина Јаковљевића. О. Милан је преломио славски колач са кумовима овогодишње славе Вишеславом, Габријелом и Лукасом Стојилковићем, а кумство за идућу годину је преузела породица Станојевић, Небојша, Надица, Давид и Алекс Станојевић.

Присутне је најпре поздравио о. Живојин захваливши се свима који су учествовали у организовању прославе и који се труде на очувању наше православне вере и народне традиције, а затим се о. Милан придружио честиткама појаснивши разлог великог поштовања Светог Георгија, храброг Христовог војника, у нашем народу који је током историје свог постојања увек показивао исту такву непоколебљиву храброст у борби за очување православне вере.

Ансамбл „Опанчићи“ заједно са гостујућим ансамблом „Дрина“ из Патерсона,  приказао је богат културно-уметнички програм кроз игре и песме из свих крајева Балкана у којима живи српски народ.

Након програма послужена је богата славска трпеза припремљене трудом и материјалним средствима Српског клуба, кумова овогодишње славе и родитеља и пријатеља деце чланова ансамбла „Опанчићи.“

© 2021 Sveti Sava. All Rights Reserved. Powered by Radoje Dedić